Theorie-examen

Eén van de eisen voor het deelnemen aan zowel een tussentijdse toets, als het praktijkexamen, is het in het bezit zijn van het theoriecertificaat. Dit examen regel je zelf via het CBR en kun je hier reserveren. Natuurlijk kunnen wij het ook voor je inplannen. Vergeet niet om een geldig identiteitsbewijs mee te nemen.

Het behaalde theoriecertificaat is anderhalf jaar geldig. Om te kunnen starten met rijlessen hoef je nog niet geslaagd te zijn voor je theorie, maar we raden je dan wel aan om zo snel mogelijk te beginnen, zodat je jouw opgedane theoriekennis gelijk in de praktijk kunt brengen. Al vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen.

Uiteraard wil Rijschool Hazeleger je helpen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je theorie examen. Hiervoor zijn we een samenwerking aangegaan met iTheorie.nl. Voor € 69,- (of gratis bij afname van een pakket) krijg je een pas, waarmee je kunt inloggen op iTheorie.nl. Op deze website vind je een complete theorie opleiding, bestaande uit een digitaal theorieboek, 50 theorie-examens, lesfilms over gevaarherkenning en instructiefilms voor de praktijkles. Meer informatie vind je op de website www.itheorie.nl.

Het theorie-examen is verdeeld in twee onderdelen en duurt ongeveer drie kwartier. Het eerste onderdeel bevat 25 vragen over gevaarherkenning. Van deze 25 vragen moet je er minimaal 13 goed hebben beantwoord. Het tweede onderdeel bevat 40 vragen, waarvan 30 over verkeersregels en 10 over verkeersinzicht. Van deze 40 vragen moet je er minimaal 35 goed hebben beantwoord. De vragen bestaan uit ja/nee vragen, meerkeuze- en open vragen.

Per 01-11-2019 krijg je 12 kennisvragen waarvan je er minimaal 10 goed moet hebben en 28 inzichtsvragen waarvan je er minimaal 25 goed moet hebben.

Chat openen
1
Stel een vraag
Stel jouw vraag via Whatsapp
Stel jouw vraag via whatsapp op werkdagen (maandag t/m vrijdag) tussen 08.00u en 18.00u.