Praktijklessen

Gratis proefles

Wanneer je begint met rijlessen, krijg je altijd eerst een gratis proefles waarin we kennismaken en natuurlijk alvast een stukje gaan rijden. Als het je bevalt en je wilt graag verder met de opleiding bij Rijschool Hazeleger, dan kun je kiezen uit één van onze aantrekkelijke lespakketten.

De rijlessen

De praktijklessen worden op een vakkundige en ontspannen manier gegeven. Per week volg je één of meerdere lessen met elk een minimale tijdsduur van 90 minuten. De rijlessen worden op jou persoonlijk afgestemd; we bespreken jouw wensen en bepalen samen de regelmaat ervan. Tijdens de rijlessen besteden we regelmatig aandacht aan de onderdelen die goed gaan en worden de onderdelen die extra aandacht verdienen in de loop van de lessen nogmaals herhaald. Heb je zelf nog wensen of bepaalde onderdelen die je (nogmaals) wilt behandelen, geeft dit dan aan. Het aantal rijlessen dat je nodig hebt is vooraf moeilijk in te schatten. Het verschilt per leerling, inzet, karakter en de regelmaat van lessen.

Opbouw van de rijlessen

Er zijn een aantal basisvaardigheden zoals het wegrijden, sturen, schakelen en het bepalen van de plaats op de weg die als eerst aangeleerd zullen worden. Vervolgens wordt deze basis uitgebreid met het rijden in een rustige omgeving (eenvoudige verkeersmanoeuvres). Als dat allemaal goed gaat, zijn de complexe verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties aan de beurt. De vorderingen die je maakt worden overzichtelijk bijgehouden in een speciale app.

PlanGo app

Tijdens de rijles worden jouw vorderingen bijgehouden op een digitaal rijlesrapport via de zogenaamde (gratis) PlanGo app. Deze kun je zelf downloaden in de Google Play (Android) of de App Store (iOS). De app geeft inzicht in jouw vorderingen en hierin evalueren we samen de resultaten. Na de les bespreken we dan samen of de doelen voor die les behaald zijn en wat je doelen voor de volgende les zijn. Ook worden in deze app alle afspraken bijgehouden en kun je op elk moment van de dag jouw afsprakenkaart raadplegen. Om te voorkomen dat je een rijles vergeet, kun je in de PlanGo app de afspraaknotificatie instellen. De app geeft dan van tevoren aan dat de les eraan komt.

Huiswerk is ook een belangrijk onderdeel van je rijlessen. Je bereid je zo al voor op de komende les. Als jij goed ingelezen bent, kunnen wij ons tijdens de les sneller richten op het praktijkgedeelte.

Waarvoor kies jij?

Losse lessen of een lespakket? Neem gerust contact op voor verdere informatie of vraag geheel vrijblijvend een gratis proefles aan.

Chat openen
1
Stel een vraag
Stel jouw vraag via Whatsapp
Stel jouw vraag via whatsapp op werkdagen (maandag t/m vrijdag) tussen 08.00u en 18.00u.