Praktijkexamen

Vanaf je 17e mag je praktijkexamen doen. Als je vóór je 18e slaagt, mag je al autorijden, maar alleen met een coach naast je, bijvoorbeeld een familielid. Voor meer informatie hierover kijk onder het kopje 2toDrive.

Gezondheidsverklaring vereist

Voordat je praktijkexamen mag doen, beoordeelt het CBR of je rijgeschikt bent. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Het CBR stelt je hiervoor een aantal vragen over je gezondheid. Deze vragen staan op het formulier ‘Gezondheidsverklaring’.

Begin op tijd met je aanvraag. De beoordeling van je rijgeschiktheid kan in sommige situaties vier maanden duren. Vul dus ruim van te voren een Gezondheidsverklaring in en stuur deze op. Om een Gezondheidsverklaring via Mijn CBR in te vullen heb je een DigiD mét SMS-controle nodig. Een DigiD aanvragen kan makkelijk en is gratis via www.DigiD.nl, maar kan vijf dagen duren. Houd daar rekening mee.

Praktijkexamen

Tijdens het uiteindelijke examen wordt gekeken of je vlot, veilig en zelfstandig door het verkeer heen gaat. Het praktijkexamen duurt in totaal circa 60 minuten. Van de 60 minuten wordt circa 35 minuten daadwerkelijk gereden. De overige 25 minuten zijn gereserveerd voor de kennismaking met de examinator, het inleidende gesprek, een ogentest en/of voertuigcontrole voor de rit en het eindgesprek achteraf. In de regel is het zo dat je na drie kwartier klaar bent en te horen krijgt of je geslaagd bent. De resterende 15 minuten zijn ingebouwd voor eventuele uitloop van de rit en onvoorziene zaken. De examens worden gereden tussen 8 uur ’s ochtends en half 5 ’s middags. De aanvraag voor je examen wordt, in overleg met jou, door ons als rijschool geregeld.

Chat openen
1
Stel een vraag
Stel jouw vraag via Whatsapp
Stel jouw vraag via whatsapp op werkdagen (maandag t/m vrijdag) tussen 08.00u en 18.00u.